A kisülőlámpák működtetéséhez elengedhetetlen az áramkorlátozó előtét és gyújtó, aminek a szerepe a fénykeltés beindításához szükséges nagyságú gyújtóimpulzus szolgáltatása. Ennek megfelelően a fénycsövek, csapos kompaktfénycsövek, nátriumlámpák, fémhalogén lámpák és xenonlámpák működéséhez előtét és gyújtó szükséges.

Az előtét lehet induktív és elektronikus. Mindkét előtét típust mindig az adott fényforrás teljesítményéhez kell választani. Ebben segítenek a Prolux munkatársai!

A legmegbízhatóbb induktív előtét választékot kínáljuk ügyfeleinknek, Helvar gyártmányokból.

Abban az esetben, ha a kompakt fénycső fejelése tartalmazza a gyújtót (a két csapos típusok), akkor nem szükséges külső gyújtó alkalmazása.

Elektronikus előtét a gázkisülő lámpák működtetésénél előnyös, hosszabb élettartamot és kisebb teljesítményfelvételt biztosít azoknak, tehát még energiatakarékosabb a rendszer. A Prolux kínálatában is megtalálható márkák, a német Osram, Ledvance és a finn Helvar képviselik a legkiválóbb minőséget az elektronikus előtét gyártásában.

A fénycsöveket és bizonyos típusú kompaktfénycsöveket induktív előtéttel történő működtetés esetén külső un glimmgyújtó hozza működésbe. Ezek a gyújtók Ge és Osram gyártmányként vásárolhatóak a Proluxtól.
Prolux tippek

  • Csak megbízható minőségű glimmgyújtó használata javasolt a fénycsövek és kompaktfénycsövek működtetéséhez, mert kellemetlen egy néhány forintos tétel meghibásodása miatt villanyszerelőt hívni annak cseréjére.

  • A fényforrással együtt célszerű a gyújtó cseréje is, még akkor is, ha az működőképes, mert többe kerül annak időközi cseréje, mint amennyit spórolunk.

  • Amennyiben nem a fényforrás teljesítményének megfelelő előtét működteti a fényforrást, az vagy be sem gyújt, vagy idő előtt meghibásodik.


  •  
    Spread the love