Amikor Gábor Lászlóval 1991 őszén a PROLUX létrehozásáról döntöttünk, célul tűztük ki, hogy kizárólag jó minőségű termékekkel dolgozunk, tervezünk és kereskedünk, szolgáltatásainkat színvonalasan végezzük. A kor és a helyzet követelményeinek megfelelően vállalkozni akartunk, megmérettetni magunkat, sikert aratni, egyszer igazi versenyben kipróbálni tudásunkat. Egyikünk több évtizedes tapasztalattal a világítástechnika kül- és belkereskedelmében jeleskedett, másikunk pedig a világítás műszaki titkait és alkalmazástechnikáját tanulmányozva törte magát, vágyott elismerések felé. A PROLUX tette világossá mindkettőnk számára, hogy a szakmai megnyugvást és kielégülést a lehetőségek legszélső határáig megkövetelt igényesség jelenti: legyen szó egy ígért fizetési határidőről, egy felhasználásra javasolt fényforrásról vagy bármely ajánlatunk műszaki tartalmáról. Műszaki megoldásaink alapelve az igényesség.

Hosszú éveken keresztül az OSRAM magyarországi forgalmazójaként ismerte vállalkozásunkat a piac. A körülmények változásával azonban szélesítettük választékunkat, lámpatestek és áramköri szerelvények kerültek ajánlati palettánkra. A termékskála bővítése természetes következménye a kül- és belföldi beszállítói kapcsolatok kiszélesítésének. Saját székhelyünkön és három “Prolux Fénypont” budapesti boltunkban 20 munkatársunk keresi a lehetőséget, hogy a világítási téma legszélesebb spektrumában áruszállítással vagy magas színvonalú mérnöki munkával álljon partnereink rendelkezésére.

Tevékenységünk iránya a szolgáltatások komplexitása felé tolódik el. Egyre inkább átveszi az egyszerű árubeszállítás szerepét a világítástervezés, a komplex fényrendszerek kidolgozása, világítás korszerűsítések és ezek fővállalkozóként történő kivitelezése. Jelentős szerepet vállalunk a hazai szakmai életben, az oktatásban és a magyar szakirodalom bővítésében.

Nagy János
PROLUX Kft. ügyvezető igazgatója
MEE Világítástechnikai Társaság Elnöke

Spread the love